Normal_fietspad_meisjes

De Sbo Het Zilverlicht in Waalwijk zegt dat “het hoogstens wat drukker wordt langs de weg” nu de leerlingen begeleiding krijgen om langs het asielzoekerscentrum te fietsen. De basisschoolleerlingen die vanuit Kaatsheuvel naar het speciaal onderwijs moeten fietsen, komen langs een azc en krijgen daarbij sinds deze week begeleiding bij. Dat meldt RTL Nieuws.

Hoewel het volgens wethouder Ligtenberg “volstrekt veilig” is voor de leerlingen om langs de opvang te fietsen, komt de gemeente Loon op Zand met de begeleiding toch tegemoet aan ouders die “er geen goed gevoel bij hebben”. De school heeft in een reactie aan RTLNieuws laten weten dat ze geen veiligheidsrisico zien nu de kinderen langs de azc moeten. “Maar omdat het toch om wat moeilijkere kinderen gaat vinden we het netjes dat de gemeente dit regelt", zegt Marlon van de Put, directeur van de school.

Het COA heeft laten weten de begeleiding voor de leerlingen geen probleem te vinden. “Als een gemeente dit noodzakelijk acht is het prima. Wij zijn daar slechts te gast”, aldus het COA. Hoeveel ouders ook daadwerkelijk van het aanbod gebruik zullen maken is nog niet duidelijk. De school in Waalwijk telt zo'n zestig leerlingen, een deel van hen wordt door de ouders met de auto naar school gebracht. 

© Nationale Onderwijsgids