Logo_iederin__ieder_in___logo

Ieder(in) is op zoek naar jongeren met een beperking of chronische ziekte om met hen in gesprek te gaan over hoe het is om na het afronden van een opleiding een vervolgopleiding te starten of een baan te vinden. Het gesprek staat gepland op 7 oktober in Utrecht. Ieder(in) wil kijken wat er nodig is om dit probleem de wereld uit te helpen, zo meldt Ieder(in).

Voor het gesprek is de organisatie op zoek naar jongeren met een maximumleeftijd van 35 jaar die ervaring hebben met de aansluiting van voortgezet naar middelbaar beroepsonderwijs of van voortgezet onderwijs/beroepsonderwijs naar werk. Het is de bedoeling dat de jongeren op 7 oktober vertellen over hun eigen ervaringen. Daarnaast vraagt Ieder(in) aan de jongeren om na te denken over een aantal vragen: zorgt je beperking of chronische ziekte voor problemen bij het beginnen van een vervolgstudie of het zoeken naar werk, en zo ja, welke problemen zijn dat dan? Welke zaken hebben er voor gezorgd dat je uiteindelijk wel een vervolgopleiding kon starten of een baan hebt gevonden? En welke oplossingen zie jij voor dit probleem?

De afgelopen jaren is er veel veranderd in de wetten en regels rond onderwijs en werk. Zo zijn bijvoorbeeld de Wet passend onderwijs en Participatiewet ingegaan. Ieder(in) wil weten wat de gevolgen hiervan zijn voor de aansluiting opleiding – arbeidsmarkt. Op basis van die ervaringen kan de organisatie aan belangrijke onderwijspartijen en aan werkgevers duidelijk maken wat mensen met beperkingen nodig hebben om na een opleiding ook werk te vinden.

© Nationale Onderwijsgids