US Secretary Arne Duncan.

De Amerikaanse minister van onderwijs, Arne Duncan, heeft een kijkje genomen in de keuken van het Nederlands speciaal onderwijs. De bewindvoerder bracht donderdag een bezoek aan de Auris Prof. Van Gilseschool in Haarlem. In Amerika zijn maar weinig scholen voor speciaal onderwijs. Dit meldt de Koninklijke Auris Groep. 

Het bezoek aan de Haarlemse school voor speciaal onderwijs was een verrassing. De onderwijsminister van het kabinet van Obama had het bezoek geheim gehouden in verband met de beveiliging. Zelfs het onderwijsteam was niet op de hoogte. Duncan bezocht de school voor speciaal onderwijs omdat er in Amerika maar weinig scholen voor speciaal onderwijs zijn. Veel Amerikaanse kinderen met een beperking volgen onderwijs op een reguliere school. 
 
Gerard van der Worp, de directeur van de Prof. Van Gilseschool heeft de onderwijsminister uitleg gegeven over hoe de school werkt. Daarnaast heeft Duncan een toelichting gekregen over hoe Nederland het speciaal onderwijs voor dove en slechthorende kinderen en kinderen met een taalontwikkelingsstoornis regelt. Vervolgens was het tijd voor een bezoek aan een aantal klassen. De bewindvoerder sprak tijdens deze rondleiding met leerlingen en leerkrachten. Arne Duncan stelde dat hij onder de indruk was van de school. 
 
© Nationale Onderwijsgids