Normal_koffer_boeken_lezen34543

De naschoolse behandelgroepen van Kentalis zijn vanaf maandag 24 augustus gehuisvest in het gebouw van Auris De Taalkring aan de Agavedreef 92 in Utrecht. Zo hoeven de meeste kinderen met een taalontwikkelingsstoornis of auditieve beperkingen niet meer na schooltijd te reizen naar de locatie van Kentalis aan de Vlampijpstraat. De groepen op de locatie Kentalis Het Rotsoord SO aan het Rotsoord 36 in Utrecht verhuizen niet. Dit meldt Kentalis. 

Met de verhuizing speelt Kentalis in op de vraag naar een locatie dichter bij de school. Daarnaast wil Kentalis samenwerken met andere organisaties om zo de best mogelijke zorg aan de kinderen en hun ouders te geven.
 
De naschoolse groepsbehandeling is er voor kinderen van 4 tot en met 13 jaar, die een taalontwikkelingsstoornis, doofheid of slechthorendheid hebben. Ook kunnen ze een verstandelijke beperking hebben. Daardoor hebben deze kinderen sociaal-emotionele problemen. Na schooltijd komen zij drie keer per week naar de groep – zes tot acht kinderen – en leren hoe zij zich beter kunnen redden in de omgang met anderen, weerbaarder te zijn en om te gaan met emoties. Na het avondeten gaan de kinderen naar huis. Ouders zijn ook betrokken bij de behandeling. Zij krijgen onder andere handvatten aangereikt voor een (nog) beter contact met hun kind. 
 
© Nationale Onderwijsgids