Logo_logo_logo_logonva

De Autismevriendelijkheidsprijs voor privépersonen werd dit jaar uitgereikt aan Annemarie van Grunsven en Ankie Persoons, initiatiefneemsters van de TechniekFabriek. De Autismevriendelijkheidsprijs voor organisaties werd uitgereikt aan Auti-Start B.V. in Steenwijk. Afgelopen week zijn de Autismevriendelijkheidsprijzen 2015 uitgereikt door Swanet Woldhuis, directeur van de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA), zo meldt deze organisatie.

De Autismevriendelijkheidsprijs 2015 voor privépersonen is toegekend aan Annemarie van Grunsven en Ankie Persoons, de initiatiefneemsters van de TechniekFabriek. De TechniekFabriek is de plaats waar Houtense kinderen van acht tot twaalf jaar hun technische talenten kunnen ontdekken en ontwikkelen. Kinderen met en zonder autisme werken in groepen van maximaal acht aan interessante en uitdagende projecten van uiteenlopende aard (zoals elektronica, houtbewerking, constructie, natuur- en scheikunde, computerprogrammeren) en worden hierbij intensief begeleid door vrijwilligers met een achtergrond in techniek, onderwijs of autisme. 

De Autismevriendelijkheidsprijs 2015 voor organisaties is toegekend aan Auti-start B.V. Deze organisatie is door Edwin en Monica de Jong opgericht om ouders met één of meerdere kinderen met autisme en/of AD(H)D met een gemiddelde of hogere intelligentie ondersteuning te bieden. Door de persoonlijke ervaring van de oprichters in de opvoeding van hun eigen kinderen - met diagnoses zoals ADHD, MCDD en klassiek autisme - zijn zij professionals in de zorg geworden. Zij weten het team van medewerkers steeds bewust te maken van de impact die de aanwezigheid van autisme en/of AD(H)D heeft op het gezinsleven.

De Autismevriendelijkheidsprijzen worden sinds 2010 jaarlijks uitgereikt aan een privé-persoon én aan een organisatie, die zich op bijzondere wijze hebben ingezet voor autisme. De prijs is een blijk van waardering en een steuntje in de rug voor de winnaars die zich onvermoeibaar en met een zeer positieve instelling inzetten om de wereld voor mensen met autisme leefbaarder en plezieriger te maken. 

© Nationale Onderwijsgids