Normal_bal_special

Introdans brengt samen met De Onderwijsspecialisten een bijzonder dansspektakel op de planken. Onder de titel Bal Spécial werken 150 leerlingen van tien scholen in het speciaal onderwijs weken lang samen aan een bijzondere choreografie onder leiding van choreograaf Adriaan Luteijn en het docententeam van Introdans. Het resultaat is een bijzondere dansvoorstelling op woensdag 3 juni in Schouwburg Amphion in Doetinchem. 

Het project Bal Spécial is onderdeel van het stimuleringsprogramma Special Heroes Kunst & Cultuur, waarmee De Onderwijsspecialisten kunst- en cultuurbeoefening stimuleert. Zo werkten een aantal scholen van De Onderwijsspecialisten vorig jaar samen met de Arnhemse kunstenaar Klaas Gubbels. De scholen van De Onderwijsspecialisten bieden (voortgezet) speciaal onderwijs aan leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben. Bijvoorbeeld omdat zij een lichamelijke, verstandelijke of meervoudige beperking hebben of omdat zij extra ondersteuning en begeleiding nodig hebben bij hun gedrag.

Introdans Interactie, de gespecialiseerde afdeling educatie van het modern balletgezelschap, heeft veel ervaring met dansprojecten in het speciaal onderwijs en creëerde prachtige voorstellingen waar mensen met een beperking in mee dansten. Introdans en De Onderwijsspecialisten bundelen met het project Bal Spécial hun krachten, waarbij de uitkomst dit unieke project is. Kaarten voor de voorstelling op woensdag 3 juni om 20.00 uur in Schouwburg Amphion in Doetinchem kosten € 5,- en zijn te koop via www.amphion.nl.

© Nationale Onderwijsgids