Normal_passend_speciaal_onderwijs_leerling_leerkracht_docent_les

De arbeidsmarktregio Groningen heeft een Europese subsidie van 7,3 miljoen euro gekregen om de werkloosheid aan te pakken. Hiervan is 5,1 miljoen euro voor de samenwerkende gemeenten en 2,2 miljoen euro voor speciaal en praktijkonderwijs. Dit meldt NU.nl.

27 gemeenten, scholen en werkgevers werken al samen onder de naam 'Werk in Zicht' om de werkloosheid in Groningen te bestrijden. Deze groep heeft de goedgekeurde subsidieaanvragen gedaan voor in totaal 7,3 miljoen euro. Het onderwijs gaat het geld gebruiken voor stages, cursussen en begeleiding van kwetsbare jongeren. Door de extra investering in het onderwijs kunnen de jongeren meer en of praktijkervaring opdoen. Hierdoor kunnen de jongeren waarschijnlijk sneller op de arbeidsmarkt aan de slag. De gemeenten gebruiken het geld om onder andere jeugdwerkloosheid tegen te gaan.

Wethouder Roeland van der Schaaf is bestuursvoorzitter van Werk in Zicht. Hij benadrukt dat er in Groningen een hoge werkloosheid is, maar dat ze hard bezig zijn om meer mensen aan het werk te krijgen. Verschillende projecten die gaande zijn, laten volgens de wethouder al goede resultaten zien. Met de extra financiën kunnen de gemeente en de groep Werk in Zicht verder met de projecten. 

© Nationale Onderwijsgids