Normal_kind_jongen_ogen_jong_2343

Er zijn afgelopen jaar minder kinderen in Twente-Oost naar het speciaal onderwijs doorverwezen. In 2013 werden 1061 kinderen doorverwezen naar het voortgezet speciaal onderwijs (vso), terwijl dit er in 2014 1030 waren. Desondanks gaan er nog steeds meer leerlingen naar het vso in Twente-Oost dan gemiddeld genomen in de rest van Nederland. Dit meldt Tubantia. 

Er zijn afgelopen jaar dus 31 kinderen minder naar het speciaal onderwijs doorverwezen dan het jaar daarvoor. Het gaat om een eerste indruk, aldus Petra Steneker. Zij is de directeur van het samenwerkingsverband voortgezet onderwijs Twente-Oost. Dit samenwerkingsverband heeft scholen in Hengelo, Enschede, Hof van Twente, Losser, Oldenzaal en Dinkelland. 
 
Het aantal leerlingen dat naar het voortgezet speciaal onderwijs ligt in Twente-Oost fors hoger dan het landelijke gemiddelde. Dit is ondanks de daling van afgelopen jaar nog steeds zo. 4,86 procent van de leerlingen gaat naar het vso, terwijl de landelijke norm door het ministerie van OCW op 3,5 procent is vastgesteld. Steneker: “We zitten nu voor het eerst sinds jaren onder de 5 procent.” Het is niet duidelijk waarom het aantal leerlingen op het vso in Twente-Oost zoveel hoger is. 
 
© Nationale Onderwijsgids