Logo_s2c_logo_rgb-e1403190043203
Op donderdag heeft een steekpartij plaatsgevonden voor een school in de Amsterdamse wijk Slotervaart. Een meisje raakte gewond: ze werd in haar rug gestoken door een ander meisje. De steekpartij vond plaats vlakbij School2Care, een vestiging van Altra, een instelling voor speciaal onderwijs. Dit meldt RTL Nieuws. 
 
Twee meiden kregen onenigheid toen ze donderdagmiddag na schooltijd naar de tramhalte liepen. De steekpartij vond niet op het schoolterrein plaats. Het meisje dat werd neergestoken moest naar het ziekenhuis gebracht worden. Volgens een woordvoerder van de politie was het meisje nog wel aanspreekbaar. Het slachtoffer zou 14 jaar oud zijn. De politie heeft een meisje van 15 jaar aangehouden. 
 
De steekpartij vond vlakbij School2Care plaats. Dit is een middelbare school voor jongeren die extra begeleiding nodig hebben. School2Care is een vestiging van Altra, een instelling voor speciaal onderwijs en jeugd- en opvoedhulp in Amsterdam. De twee meiden zijn allebei leerlingen van de school, zo meldt een woordvoerster van School2Care. Vandaag zijn Slachtofferhulp en een interventieteam van Jeugdzorg aanwezig in het schoolgebouw om scholieren bij te staan. "De leerlingen zijn heel erg geschrokken,'' aldus de woordvoerster. 
 
© Nationale Onderwijsgids