Startsein stadkamer Zwolle
Deze week is het startsein gegeven voor de ontwikkeling van het nieuwe cultuurbolwerk 'Stadkamer Zwolle'. De Stadkamer komt voort uit een fusie van kunstencentrum de Muzerie, Kunst en Zo en de Zwolse Bibliotheek en heeft speciale aandacht voor cultuureducatie op scholen. Dit meldt RTV Oost. 
 
De Stadkamer moet een plek worden waar iedereen terecht kan voor kunst, cultuur, lezen, educatie en ontwikkeling met tal van activiteiten. Om ook jeugd te stimuleren in hun interesse gaat de Stadkamer zich ook bezighouden met cultuureducatie op school. 
 
Wrang voor de Muzerie is dat er door de fusie afscheid genomen moest worden van 80 muziekdocenten. Zij kunnen volgend jaar mogelijk wel als zelfstandige aan de slag voor de Stadkamer. 
 
Het startsein werd in het oude pand van de bibliotheek aan de Diezerstraat gegeven door wethouder Brink en directeur Vrolijk van de Stadkamer. Door de fusie en de nieuwe standplaats van de organisatie aan de Zeven Alleetjes, is de Zwolse Bibliotheek niet langer aanwezig in het centrum van de stad. Het monumentale pand werd verkocht aan modeketen Zara, wat volgens wethouder Brink juist de financiering van de nieuwe Stadkamer mogelijk maakt. Zara zal extra winkelend publiek aantrekken en met de miljoenen uit de verkoop van het pand kan het gebouw aan de Zeven Alleetjes worden aangepakt. 
 
© Nationale Onderwijsgids