Logo_po-lelystad-dronten-fc

Het Samenwerkingsverband Passend Onderwijs Dronten Lelystad laat momenteel uitzoeken of er juridische stappen genomen kunnen worden tegen het college van B&W van Lelystad. Het samenwerkingsverband is het niet eens met het plan om een subsidie van 177.000 euro voor schoolbegeleiding te schrappen. Vandaag bespreekt de gemeenteraad de voorgenomen besluiten rondom de begroting. Dit melden Omroep Flevoland en Samenwerkingsverband Passend Onderwijs Dronten Lelystad. 

Het college van burgemeester en wethouders (B&W) van Lelystad wil vanaf 1 januari 2015 een subsidie voor schoolbegeleiding schrappen. De waarde van de subsidie bedraagt 177.000 euro. De subsidie betreft een cofinancieringsregeling om samen te werken aan de maatschappelijke opdracht om kinderen kansrijk te laten opgroeien in Lelystad. Het Samenwerkingsverband vindt dat het noodzakelijk is dat het basisonderwijs en jeugdhulp samenwerken om kwetsbare jongeren met een gecombineerde hulpvraag de juiste begeleiding te bieden.
 
Het college wil de geldkraan per 1 januari 2015 dichtdraaien. Het samenwerkingsverband bekijkt nu of er juridische stappen genomen kunnen worden tegen dit plan. De inrichting van de huidige ondersteuning voor kinderen en ouders is namelijk gericht op het schooljaar. En het schooljaar loopt tot augustus 2015. Daarnaast protesteert het samenwerkingsverband tegen het schrappen van de subsidie omdat zij bang is dat het korten op begeleiding op de lange termijn meer kosten met zich mee gaat brengen. De leerproblemen van leerlingen kunnen dan namelijk pas later gesignaleerd worden. 
 
© Nationale Onderwijsgids