Persoonlijke voorlichting voor studiekeuze op Opne Dag NHL Hogeschool

NHL Hogeschool gaat speciale voorlichtingen organiseren voor studenten van het mbo die door willen stromen naar het hoger onderwijs. Vanaf 1 september 2015 gaan nieuwe, landelijk verplichte toelatingseisen gelden voor sommige mbo-studenten. Tijdens de Open Dag van de NHL op zaterdag 15 november kunnen mbo’ers terecht met al hun vragen over de nieuwe toelatingseisen.

Voor een aantal specifieke hbo-opleidingen geldt dat er nieuwe toelatingseisen zijn voor mbo’ers. De vier hbo-instellingen en zeven ROC’s in het noorden hebben in een samenwerkingsproject afgesproken dat mbo’ers die niet voldoen aan de toelatingseisen, een toets kunnen maken om hun zogenaamde deficiëntie weg te werken. Slagen voor deze toets betekent bewijs van toelating voor alle vier de hogescholen. Tijdens de NHL Open Dag op zaterdag 15 november kunnen mbo’ers terecht met al hun vragen over de nieuwe toelatingseisen en de deficiëntietoetsen. Uiteraard valt er voor scholieren ook veel te doen en te leren tijdens de Open Dag.

Op de informatiemarkt in de centrale hal van de NHL krijgen scholieren persoonlijke voorlichting door studenten en docenten. Ze kunnen hier vragen stellen over een specifieke opleiding, studeren op de NHL en over Leeuwarden als studiestad. Een aantal NHL-opleidingen geeft uitgebreide doorlopende voorlichtingsrondes in aparte lokalen.

Tijdens de Open Dag is een studiekeuzeplein ingericht. Scholieren kunnen hier een studiekeuzetest doen, in gesprek gaan met een studiekeuzeadviseur of een Talent- of Studiekeuzeworkshop volgen. Tijdens de Talentenworkshop gaan de deelnemers op zoek naar hun talenten en interesses en ontdekken ze wat ze belangrijk vinden in hun toekomstige beroep.

Daarnaast biedt de NHL een Studiekeuzeworkshop aan waarbij deelnemers inzicht krijgen in de beroepssectoren en welke opleidingen daarbij horen. Bovendien krijgen ze tips over alles waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van een studie en welke valkuilen er zijn. Naast de voorlichting voor mbo’ers zijn er speciale voorlichtingen voor vwo’ers en aspirant studenten met een functiebeperking. Kijk op www.nhl.nl/opendag voor het volledige programma. Door de voorlichtingen, studiekeuzeadviesgesprekken en workshops hoopt de NHL de juiste student op de juiste plek te krijgen.

© Nationale Onderwijsgids