Nieuw speeltoestel voor Huizingschool Kentalis Enschede

Donderdag 6 november opent Kentalis twee nieuwe onderwijslocaties in Enschede voor leerlingen met spraak-, taal, of gehoorproblemen. Vanaf deze locaties wordt speciaal onderwijs gegeven door Kentalis Prof. Huizingschool en Kentalis Maatman College. ´s Ochtends is er een feestelijk programma voor de leerlingen. ´s Middags opent de voorzitter Raad van Bestuur Henk Bakker officieel beide scholen, samen met de leerlingen. Daarna is er gelegenheid voor genodigden om de scholen te bezoeken en kennis te maken met het onderwijs van Kentalis.

De Prof. Huizingschool en Het Maatman College voor cluster 2 onderwijs vielen voorheen onder Attendiz. Door de komst van de wet passend onderwijs is besloten de cluster 2 scholen onder te brengen bij Kentalis. De twee locaties gaan ook ondersteuning bieden aan leerlingen in het regulier onderwijs.

Naast de opening van deze nieuwe Kentalis onderwijslocaties valt er nog meer te vieren. In samenwerking met Schoolplein 14 van het Johan Cruyff Foundation, bouwmarkt Karwei Enschede en de ouderraad van de Prof. Huizingschool wordt het schoolplein aangepakt en vernieuwd. Schoolplein 14 voorziet in het voorjaar van 2015 het plein van drie coatings waardoor onder andere een atletiekbaantje en een (speel)doel op een muur worden aangebracht. Daarnaast heeft Karwei Enschede verf gesponsord om het plein te verfraaien en te voorzien van een kunstwerk. In samenwerking met de ouderraad is geld ingezameld voor een nieuw speeltoestel. En als klap op de vuurpijl won de Prof. Huizingschool onlangs een prijsvraag van Boer Speeltoestellen. Hiermee kon een speeltoestel voor de jongste leerlingen van de school worden aangeschaft.

Het schoolplein kan nu zo worden ingericht, dat het spelen op het plein een ondersteunende functie krijgt in het vergroten van de communicatieve redzaamheid van de leerlingen. Het speelplein daagt – spelenderwijs - de leerlingen uit tot communicatie, zodat ook in alledaagse, veilige en gestructureerde, vrije situaties communicatieve vaardigheden kunnen worden toegepast en geoefend. Naast een mooi verbouwde school dus ook een prachtig plein (in aanleg) voor onze leerlingen.

© Nationale Onderwijsgids