Normal_jeugdzorg_jongeren_jonge_mensen
De Meester Duisterhoutschool uit Heerenveen gaat jongeren uit het speciaal voortgezet onderwijs begeleiden naar vast werk. De school is de eerste in Nederland die een dergelijk project opzet. Het Expertise Centrum Werkhulp, die de zeer moeilijk lerende kinderen intensief gaat begeleiden naar betaald werk, opent op 7 oktober. Dit meldt de Leeuwarder Courant. 
 
De Meester Duisterhoutschool uit Heerenveen is een school voor zeer moeilijk lerende kinderen (ZML). De school heeft een basisschool speciaal onderwijs en een school voor speciaal voortgezet onderwijs in Heerenveen. Op 7 oktober wordt daar dus nog het Expertise Centrum Werkhulp aan toegevoegd. Dit centrum gaat leerlingen die uit het speciaal voortgezet onderwijs komen intensief helpen met het vinden van een (betaalde) baan. Bij EC Werkhulp wordt ingespeeld op de doelgroep; zo zal er onder meer bekend zijn in welke sectoren leerlingen met leermoeilijkheden de meeste kansen op werk hebben. 
 
Het EC Werkhulp gaat daarbij fungeren als een soort uitzendbureau. De jongeren kunnen via het bureau (een deel van) eigen inkomen genereren. De gemeente hoeft dan minder aan uitkeringen te betalen. Werkgevers betalen voor de diensten van EC Werkhulp. 
 
© Nationale Onderwijsgids