Normal_229551203_cb0e89898e_z

Voor ruim 500 leerlingen uit het speciaal onderwijs werd donderdag een provinciale sportdag georganiseerd. Leerlingen van tussen de 10 en 13 jaar oud en afkomstig van acht Friese SBO-scholen deden mee aan het evenement. In Friesland is het dit jaar het jaar van de aangepaste sporten. Dit meldt de Heerenveense Courant. 

Het evenement werd door Sport Fryslân georganiseerd. Het idee achter de sportdag is dat de leerlingen kennis kunnen maken met sporten waar zij over het algemeen niet mee in aanraking komen. 
 
De deelnemers moesten drie verschillende activiteiten uitkiezen die zij vervolgens gingen doen. Het kennismakingsaanbod bestond onder meer uit atletiek, badminton, beachvolleybal, freerunnen, kanoën, muurkaatsen, survival, voetbal en waterpolo. Van 10.00 tot 13.30 werd er gesport. 
 
Het is het jaar van het aangepast sporten in Friesland. Elke maand organiseert Sport Fryslân daarom verschillende activiteiten voor mensen met een handicap of chronische aandoening. Het doel van de sportdag was om de leerlingen te stimuleren mee te gaan doen aan sportactiviteiten in hun vrije tijd. 
 
© Nationale Onderwijsgids