Normal_ballonnen

De Koetsveldschool voor speciaal onderwijs in Den Haag viert haar 75-jarig bestaan. Het jubileum van school voor zeer moeilijk lerende (ZML) kinderen wordt de hele week uitgebreid gevierd met (oud-)leerlingen, ouders en (voormalig) personeel. Dit meldt Dichtbij.

De school werd in 1853 opgericht door de Haagse hofprediker Ds. Van Koetsveld. Hij vond dat verstandelijk gehandicapte kinderen ook gewoon naar school moesten kunnen. Plezier op school en zelfvertrouwen vond hij erg belangrijk en een individuele invulling van het onderwijs. “Dat uitgangspunt in ons onderwijs is eigenlijk nooit veranderd,” zegt directeur Bart Moerman. De school biedt zowel speciaal basisonderwijs als voortgezet speciaal onderwijs voor jongeren tot en met twintig jaar.

Tijdens de feestweek ter ere van het jubileum gaan de leerlingen op survivaltocht. Bij mooi weer staat er ook een uitje naar het strand op het programma. Op school wordt een disco georganiseerd en tijdens de grote 'Koets got Talent'-show mogen leerlingen hun talenten laten zien. Op vrijdag 23 mei wordt het feest afgesloten met een borrel.

© Nationale Onderwijsgids