Logo_kentalis_top

De vroegbehandelgroepen van Kentalis in Amsterdam zijn vanaf 6 januari gehuisvest in een paar lokalen van Kentalis Signis aan de Jan Tooropstraat 11. Het voordeel hiervan is dat er directer contact en samenwerking is met school en met de Ambulante Dienst.

Kentalis in Amsterdam biedt twee- en binnenkort ook vierdaagse vroegbehandeling aan voor kinderen in de leeftijd van anderhalf tot en met vier jaar. Deze kinderen hebben problemen met praten of het begrijpen van taal (taalontwikkelingsstoornissen, TOS) of zijn slechthorend.

Samenwerking met ouders
Door middel van verschillende activiteiten waaronder spel, worden kinderen op de groep gestimuleerd zich te uiten. Hierbij staat het plezier in het communiceren voorop. Groepsgewijs en individueel leren zij beter communiceren. Ook leren ze beter omgaan met anderen. Daarbij werken we intensief met de ouders samen. Samen kijken we naar verbeteringen in de omgang met en opvoeding van het kind. Indien gewenst krijgt de ouder advies over de schoolkeuze.

Tijdens de behandeling observeren en toetsen wij vanuit verschillende invalshoeken voortdurend de vorderingen van het kind. De uitkomst bespreken we altijd met de ouder. Zo krijgt het kind steeds de behandeling die het beste bij hem of haar past. Individueel, in de groep en thuis. Zodat hij of zich optimaal kan ontwikkelen en een goede start maakt bij de peuterspeelzaal of op school.

© Nationale Onderwijsgids