Logo_kentalis_tine_marcusschool

De Kentalis Tine Marcusschool in Groningen staat de hele week in het teken van Veiligheid. Als klap op de vuurpijl komen vrijdag 8 november de Groningse hulpverleningsdiensten naar de school. Tussen 13.00 – 15.00 uur staan een ambulance, een brandweerwagen en een politieauto op het schoolplein opgesteld. ’s Ochtends zijn dan al gewonde poppen en beren verzorgd door de leerlingen, hebben ambulance-medewerkers over hun werk verteld en hebben leerlingen kennis gemaakt met een politiehond. 

Na een goed verlopen ontruimingsoefening op maandag 4 november jl. werken de leerlingen de rest van de week aan het thema veiligheid. Zo volgen ze speciale lessen over de brandweer, ambulance en politie. Ook de verkeersveiligheid komt aan de orde en werken ze aan lampionnen voor St. Maarten die aan strenge veiligheidseisen voldoen. Vrijdag 8 november komt ’s ochtends een poppendokter langs bij leerlingen van de onderbouw voor het verzorgen van gewonde poppen en beren. Leerlingen van de middenbouw krijgen bezoek van ambulancemedewerkers die vertellen over hun werk en de leerlingen van de bovenbouw krijgen te horen en te zien wat een politiehond allemaal kan. Vanaf 14.30 uur zijn de ouders van de leerlingen welkom op school om de tentoongestelde lampionnen te bekijken en het materieel van de hulpverleningsdiensten.

Tine Marcusschool
De Tine Marcusschool is een school voor Speciaal Onderwijs, gevestigd aan de Jaltadaheerd 163 in Groningen. Er wordt onderwijs gegeven aan leerlingen met een taalontwikkelingsstoornis en aan slechthorende leerlingen.

Kentalis
Kentalis is een landelijke organisatie die al 220 jaar gespecialiseerd is in diagnostiek, zorg en onderwijs voor mensen met beperkingen in horen of communiceren. Kentalis is er voor kinderen, jongeren en volwassenen die doof, (ernstig) slechthorend of doofblind zijn. Maar ook voor mensen met ernstige spraaktaalproblemen of autisme met stoornissen in spraak en taal. Sommige mensen hebben een bijkomende beperking, of motorische problemen. Sommigen hebben een andere thuistaal. 

© Nationale Onderwijsgids