Normal_poster-film-de-nieuwe-wildernis

Natuurfilm De Nieuwe Wildernis gaat officieel in première op maandag 23 september in Amsterdam. Maar op woensdag 18 september werd de groene loper al uitgerold in het Lelystadse Agora theater voor de speciale kinderpremière. Leerlingen van basisschool De Tjalk vierden geheel in stijl en toostend met Jip en Janneke champagne de lancering van de natuurfilm die werd opgenomen in hun achtertuin, de Oostvaardersplassen. Tijdens deze feestelijke bijeenkomst lanceerden EMS Films en Staatsbosbeheer het educatieve pakket dat is ontwikkeld rond de film: wildernis in de klas.

Mini-ambassadeurs
De bovenbouwgroepen van basisschool De Tjalk volgden het team van EMS Films, dat twee jaar lang in het natuurgebied filmde, op de voet. Ze bekeken niet alleen alle making-of films, maar volgden ook verschillende fotografieworkshops in de Oostvaardersplassen. Ze ontpopten zich tot echte mini-ambassadeurs van de film en van het natuurgebied. Hun tien mooiste foto’s worden tijdens de kinderpremière, waarbij ook burgemeester Horselenberg aanwezig is, vertoond.
De leerlingen van De Tjalk zijn niet de enigen die De Nieuwe Wildernis al voor de officiële première mogen bekijken. Alle kinderen van groep 5,6,7 en 8 van het basisonderwijs in Lelystad zijn uitgenodigd voor de sneak preview. De actie van Agora theater & congrescentrum, gemeente Lelystad, Burger Support en EMS Films bleek een schot in de roos, want zo’n 3500 kinderen meldden zich aan.

Lesmateriaal
Naast de familiefilm vormt De Nieuwe Wildernis een unieke aanleiding voor de ontwikkeling van educatief lesmateriaal voor basis– en voortgezet onderwijs. Tijdens de kinderpremière werd het (gratis) lespakket officieel gelanceerd. Het pakket bevat schitterende beelden en geluidsfragmenten uit de film. Met videoclips en een webcamverbinding gaan leerlingen op ontdekkingstocht door de Oostvaardersplassen. Het lespakket is ontwikkeld door EMS Films, Staatsbosbeheer en Podium, bureau voor educatieve communicatie.
Zie ook: www.denieuwewildernis.nl/indeklas

© Nationale Onderwijsgids