Normal_bert_van_marwijk_en_een_leerling_spelen_met_de_bal

Tien leerlingen van Mariëndael Doetinchem hebben deze week deelgenomen aan een bijzondere watersportweek. Op en rond het water van de Loosdrechtse Plassen konden zij onder begeleiding van watersportinstructeurs samen met hun ouders genieten van allerlei watersportactiviteiten. Donderdag stond er voor de leerlingen een speciale middag op het programma, waarbij onder andere oud-bondscoach Bert van Marwijk en voormalig paralympisch kampioen Monique Kalkman bij aanwezig waren. De watersportweek is aangeboden door Menzis. Met dit gebaar willen zij initiatieven om leerlingen met een beperking te laten kennismaken met sport, actief ondersteunen. 

Op donderdagmiddag kwamen alle speciale gasten per boot aan op Robinson Crusoe, het eiland waar de groep leerlingen al de hele week verbleven hebben. Na een welkomstwoord van Roger van Boxtel, voorzitter van de Raad van Bestuur van Menzis, konden de leerlingen zich wagen aan een clinic minitennis met Monique Kalkman, voormalig paralympisch kampioen rolstoeltennis. ’Ik wist niet dat ik dit kon!’, aldus een leerling. Monique Kalkman: ‘Dat deze leerlingen positief gestimuleerd worden in wat ze wél kunnen, is ontzettend belangrijk. Ik had niet kunnen sporten als mijn ouders me vroeger niet overal mee naar toe hadden genomen’. Na de clinic konden de leerlingen Bert van Marwijk het hemd van het lijf vragen en met hem op de foto gaan. De middag werd afgesloten met een spetterende freestyle show van straatvoetballer Bjorn Boes en een heerlijke gezamenlijke maaltijd. Na een actieve en gezellige week gingen de leerlingen vrijdag weer naar huis. ‘Het was een topweek’, zegt één van de vakleerkrachten van Mariëndael Doetinchem. ‘De kinderen en hun ouders hebben méér dan genoten!’.


Special Heroes en Menzis
De leerlingen van Mariëndael Doetinchem hebben de watersportweek door Menzis aangeboden gekregen. Dit omdat hun school aangesloten is bij Special Heroes, een initiatief van onder andere De Onderwijsspecialisten dat inmiddels is uitgegroeid tot een landelijk sportstimuleringsprogramma, waarbij meerdere partners betrokken zijn. Net als Special Heroes wil Menzis kinderen, en juist kinderen met een beperking, in beweging brengen en laten sporten. Door de jarenlange samenwerking van Special Heroes en Menzis zijn de afgelopen jaren al meer dan 6.500 kinderen uit het speciaal onderwijs structureel gaan sporten.

© Nationale Onderwijsgids