sp amsterdam speciaal onderwijs

AMSTERDAM - De vrijheid van onderwijs moet ook gaan gelden voor leerlingen die een school voor speciaal onderwijs in Amsterdam bezoeken. Dat vindt de SP Amsterdam. Op dit moment worden kinderen in het bijzonder onderwijs vervoerd naar de school van hun keuze. Voor leerlingen in het speciaal onderwijs worden alleen de kosten van het vervoer naar de dichtstbijzijnde school vergoed.

Er zou geld beschikbaar zijn voor het leerlingenvervoer. Gemeenteraadslid Maureen van der Pligt (SP): "De gemeente blijkt in 2012 nog 1,3 miljoen over te hebben voor dit vervoer. Wij zouden het logisch vinden als dit geld wordt besteed aan de leerlingen in het speciaal onderwijs, zodat ze van dezelfde rechten gebruik kunnen maken als leerlingen zonder een beperking.

Zolang het vervoer naar bijzonder onderwijs wettelijk vergoed moet worden, vind ik dat de gemeente de leerlingen die nooit hebben gekozen voor het speciaal onderwijs vanwege een beperking ook de vrijheid moeten hebben om naar een school te gaan die het best bij ze past."

Via Nieuwsbank.nl

© Nationale Onderwijsgids / Richard Heeres