Leerlingenvervoer, Passend onderwijs, samenwerkingsverbanden

UTRECHT - Gadiza Bouazani, gemeenteraadslid voor de PvdA in Utrecht, wil graag dat de sancties bij ontoelaatbaar gedrag in het leerlingenvervoer herzien worden. Dat stelde de PvdA'er bij de behandeling van de verordening leerlingenvervoer 2013 in de commissie Mens en Samenleving, meldt Dichtbij.nl.

Bouazani stelt daarbij dat de veiligheid van zowel de chauffeur als de andere leerlingen in de bus voorop staat. De PvdA benadrukt daarbij het belang dat de partij hecht aan het onderwijs op maat voor kinderen met structurele lichamelijke, verstandelijke of zintuiglijke beperkingen, zowel in het speciaal als het reguliere onderwijs.

Bij het straffen van zich misdragende kinderen vindt de PvdA het zeer belangrijk dat er aandacht is voor voldoende  perspectief op gedragsverandering. Dat kinderen die ontoelaatbaar gedrag vertonen uitgesloten zouden worden van het vervoer, zoals het college voorstelde, vindt Bouazani buitenproportioneel. "Straffen moet immers geen doel op zich zijn, maar een middel om aan de leerling, de ouders en andere leerlingen te laten zien wat de grenzen zijn van ontoelaatbaar gedrag en het gedrag van het kind bijsturen."

© Nationale Onderwijsgids / Ype van Woersem