Logo Uniek Sporten

ARNHEM - Vanaf aanstaande zaterdag start de Nationale Sportweek waarin overal in het land evenementen worden georganiseerd om te laten zien hoe gezond en leuk sporten en bewegen is. In de regio Arnhem besteedt Uniek Sporten die week extra aandacht aan mensen met een beperking.

Zo wordt er zaterdag op Papendal een speciaal Wandelfeest georganiseerd en vinden op maandag in Rheden open trainingen plaats bij Sport & Spelvereniging De Rikketikkers. Verder wordt op dinsdag 23 april in samenwerking met Vitesse en Menzis een voetbalclinic gegeven op het Cruyff Court van Lichtenbeek, een Arnhemse school voor passend onderwijs en wordt op woensdag de Arnhemse Sportverkiezing gehouden, met onder andere de verkiezing van de aangepast sporter/sportploeg van het jaar.

Ten slotte vinden volgende week vrijdag op diverse scholen van De Onderwijsspecialisten (voor speciaal onderwijs), ter gelegenheid van de troonswisseling, de Koningsspelen plaats.

Uniek Sporten is het sportservicepunt op het gebied van aangepast sporten in de regio Arnhem. Het doel van deze organisatie is om, in samenwerking met partners vanuit onder andere (speciaal) onderwijs, zorg en overheden, iedereen met een beperking in de regio Arnhem aan het bewegen te krijgen.

© Nationale Onderwijsgids / Martijn Keitz