Normal_logo_hbo-raad

DEN HAAG - Met de campagne 'De Lerarenbeurs. Beter voor de Klas!', die deze week van start ging, wil het ministerie van Onderwijs de mogelijkheid tot aanvraag van de lerarenbeurs onder de aandacht brengen. Dat meldt de HBO-raad.

De beurs is bedoeld voor leraren die hun professionele niveau willen verhogen, hun vakkennis willen verdiepen of zich willen specialiseren. Om dit voor elkaar te krijgen heeft de overheid voor het hbo 14 miljoen euro vrijgemaakt. Omgerekend zijn dit circa 1.800 beurzen.

Geïnteresseerde docenten kunnen van 1 april tot en met 15 mei een beurs aanvragen, die zullen worden toegekend op basis van de volgorde van binnenkomst. Vorig jaar bedroeg het aantal aanvragen voor de beurs in het hbo 725, waarvan er 625 werden toegekend. 

Ook is er de mogelijkheid van de Promotiebeurs voor leraren. Met deze beurs krijgen leerkrachten uit alle typen onderwijs, van primair tot universitair, de mogelijkheid om promotieonderzoek te verrichten. De kennis en ervaring uit deze onderzoeken dienen ertoe om direct ingezet te kunnen worden in het onderwijs en zo de kwaliteit hiervan te verhogen. De deadline voor de aanvraag van deze beurs verloopt op 26 maart.

© Nationale Onderwijsgids / Ype van Woersem