dag leerplicht speciaal onderwijs dalfsen ijssel-vecht

DALFSEN – Morgen is het de landelijke Dag van de Leerplicht. Aan deze dag, waarop het recht op onderwijs centraal staat, geven de gemeenten in de regio IJssel-Vecht hun eigen invulling. Daarover bericht de website van de gemeente Dalfsen.

Op de Dag van de Leerplicht organiseren Nederlandse gemeenten diverse activiteiten om de leerplicht onder de aandacht van ouders, leerlingen en scholen te brengen. Doel is dat meer kinderen uiteindelijk met een diploma de school verlaten.

De gemeenten in de regio IJssel-Vecht focussen in 2013 op leerlingen in het speciaal onderwijs. Onder het motto ‘Blij dat je op school bent!’ benadrukken deze gemeenten dit jaar het positieve van onderwijs en de ontwikkelingsmogelijkheden van kinderen.

Op elke school voor speciaal basisonderwijs en (voortgezet) speciaal onderwijs ontvangt een leerplichtambtenaar de leerlingen vanaf 08.15 uur. De kinderen ontvangen een speciale Dag van de Leerplicht-sleutelhanger met daarop het motto.

Ook de chauffeurs die de leerlingen van en naar school vervoeren, kunnen morgen op bijzondere aandacht rekenen. Zij krijgen een zakje autodrop met daarop de tekst ‘Blij dat u rijdt!’.

© Nationale Onderwijsgids / Richard Heeres