Parentes, Oudervereniging, Leonardofestival

DEURNE - Op 24 maart zal in het Cultuur Centrum Deurne voor de tweede keer het Leonardo Festival plaatsvinden. Dit evenement is een initiatief van Oudervereniging Parentes, een vereniging voor het behoud van voltijds basisonderwijs voor hoogbegaafden. Dat meldt Dichtbij.nl.

Op het festival zal een optreden van Jacques Vriens te zien zijn en verschillende shows van Mad Science. Ook zijn er verschillende activiteiten voor kinderen. Deelnemers aan en sponsors van het festival zetten zich geheel belangeloos in, waardoor de opbrengsten volledig voor het goede doel zijn, namelijk het behoud van speciaal onderwijs voor hoogbegaafde leerlingen.

Deze leerlingen komen vaak in het reguliere basisonderwijs niet goed mee, vanwege verveling en een vaak andere manier van denken. Hierdoor willen ze niet meer naar school en ontwikkelen ze vaak lichamelijke en psychosociale klachten. Door in te spelen op de specifieke wensen van deze kinderen verdwijnen deze klachten vaak en presteren zij significant beter op school. De overheid geeft echter veelal geen subsidie voor dergelijk onderwijs, waardoor de ouders verschillende initiatieven starten om dit onderwijs toch zo toegankelijk mogelijk te houden.

© Nationale Onderwijsgids / Ype van Woersem