herbert vissers college nieuw-vennep dyslexie

NIEUW-VENNEP - Vanaf komend schooljaar gaat het Herbert Vissers College in Nieuw-Vennep leerlingen met dyslexie helpen. Het gaat om leerlingen uit de eerste en tweede klas die een officiële dyslexieverklaring hebben. Dat meldt Dichtbij.nl.

De middelbare school zal deze leerlingen de dyslexiesoftware Kurzweil 3000 aanbieden. Daarmee kunnen ze thuis en op school werken. Ouders moeten daarvoor een laptop voor hun kind aanschaffen. De school zorgt voor de software en de installatie daarvan.

De software van Kurzweil 3000 is geschreven door de succesvolle ondernemer Ray Kurzweil.  Kurzweil 3000 leest voor, laat horen wat iemand typt, controleert de spelling en biedt ondersteuning bij de zinsopbouw. Dit alles in verschillende talen. Daarnaast kan de gebruiker van deze software de lettergrootte en de leessnelheid zelf bepalen.

Op het Herbert Vissers College zijn acht dyslexiecoaches werkzaam. Tien procent van alle leerlingen van deze middelbare school zou hinder ondervinden van een vorm van dyslexie.

© Nationale Onderwijsgids / Richard Heeres