IVIO@school lelystad

LELYSTAD - IVIO@School meldt in een persbericht dat de school voor voortgezet speciaal afstandsonderwijs erkend is door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Dit houdt in dat de school nu onder het toezicht valt van de Inspectie van het Onderwijs.

De IVIO@School is voortgekomen uit de Wereldschool en opereert al sinds januari 2011 als zelfstandige organisatie. Volgens Sjoerd Veltman van de IVIO@School is extern toezicht belangrijk: "Niet dat wij twijfelen aan onze kwaliteit en inzet, in tegendeel, maar ook wij leggen daar graag verantwoording over af aan een externe partij. Dit niet in de laatste plaats om aan de scholen waarmee wij samenwerken, onze leerlingen en hun ouders te laten zien dat wij ons conformeren aan de kwaliteitseisen die de inspectie stelt".

De IVIO@School biedt afstandsonderwijs, waardoor de programma’s uitermate geschikt zijn voor kinderen die baat hebben bij een individueel studieprogramma. Het Instituut Voor Individuele Ontwikkeling (IVIO) bestaat al sinds 1936. Veel leerlingen hebben een stoornis in het autistisch spectrum.

© Nationale Onderwijsgids / Arend Jan Wonink