Justitie, Rechtbank, Rechtzaak

DEN BOSCH - De ontucht door de voormalige directeur van de particuliere school Agnus Dei in Valkenswaard is vastgelegd door camera's die waren geplaatst als onderdeel van het onderzoek naar de man. Dat meldt Omroep Brabant.

De man zou sinds 2011 een toen 16-jarige jongen, die lijdt aan een vorm van autisme, hebben misbruikt. Justitie vermoedde in eerste instantie dat de man ook met andere jongens ontucht zou hebben gepleegd, maar daar leek later toch geen aanwijzing voor te zijn.

Wel zou de oud-directeur onderdak aan een veroordeelde Engelse pedofiel hebben gegeven en wordt hij verdacht van het bezit van kinderporno. "De politie is na drie maanden nog steeds bezig met het uitlezen van de gegevensdragers. Het is heel erg veel", aldus de officier van justitie.

Omdat de rechtbank meent dat er gevaar is dat de man weer de fout in gaat, blijft hij vastzitten tot 23 april. Op die datum zal de zaak inhoudelijk voor de rechtbank worden behandeld. Daarnaast wordt de man in het Pieter Baan Centrum onderzocht.

© Nationale Onderwijsgids / Ype van Woersem