Drugs en Alcohol

ROTTERDAM – De aanpak 'Samen Slagen' is door gemeente Rotterdam ontwikkeld om drank- en drugsgebruik onder jongeren op scholen voor voortgezet speciaal onderwijs aan te pakken. Rotterdam is de eerste gemeente in Nederland die een speciale aanpak voor deze jongeren heeft ontwikkeld.

De jongeren op deze scholen komen in vergelijking met leeftijdgenoten vaker in aanraking met drank en drugs en hebben vanwege hun problematiek een andere aanpak nodig.

Afgelopen woensdag gaf wethouder van Jeugd, Onderwijs en Gezin, Hugo de Jonge, het startschot van de campagne. “Het gebruik van drank en drugs staat de talentontwikkeling van jongeren in de weg. Er is sprake van een bijzonder kwetsbare doelgroep, daarom richt Rotterdam zich op het speciaal onderwijs.”

Het project 'Samen Slagen' is onderdeel van het gemeentelijke programma Drugs en Alcohol. Er zijn twee groepen die er wat betreft middelengebruik uitspringen, namelijk het mbo-onderwijs en het speciaal onderwijs. De gemeente Rotterdam wil met het programma drank- en drugsgebruik onder jongeren in deze groepen terugdringen.

© Nationale Onderwijsgids / Jannes Oosterveld