's Heeren Loo lanceert digitaal museum en Canon Gehandicaptenzorg

AMERSFOORT - In deze Maand van de Geschiedenis lanceert 's Heeren Loo Zorggroep een digitaal museum. Vanaf 10 oktober kan men op Museum-sheerenloo.nl veel te weten komen over meer dan 120 jaar geschiedenis van 's Heeren Loo in de gehandicaptensector. Op dezelfde dag wordt ook de Canon Gehandicaptenzorg Nederland gelanceerd.

De rijke geschiedenis van 's Heeren Loo laat op heldere wijze zien hoe zorg voor en ondersteuning van mensen met een beperking zich door de tijd heen hebben ontwikkeld.

In het digitale museum toont 's Heeren Loo haar geschiedenis via vijftien virtuele kamers in tekst, beeld en geluid. Deze kamers symboliseren de levenslijn van ’s Heeren Loo. In elke kamer die de bezoeker virtueel betreedt, leest en ervaart hij de verschillen tussen vroeger en nu. In het museum is ook de Canon Gehandicaptenzorg Nederland opgenomen. Deze uitgebreide canon toont het verloop van de gehandicaptenzorg in Nederland.

’s Heeren Loo is de eerste zorgorganisatie met een digitaal museum. De lancering vindt plaats tijdens een bijeenkomst in restaurant Puur in het hoofdkantoor van ’s Heeren Loo in Amersfoort. Tussen 16.00 en 17.00 uur opent officieel de digitale deur naar het verleden.

 

© Nationale Onderwijsgids / Richard Heeres