Van Bijsterveldt spreekt met leraren en ouders De Bonte Vlinder

DEN HAAG - Onderwijsminister Marja van Bijsterveldt ging gisteren in gesprek met leerkrachten en ouders van leerlingen van De Bonte Vlinder, een school voor speciaal onderwijs in Den Haag.  

Directrice Carolien Pietjouw van Stichting De Ombudsman gaf van tevoren een toelichting op de uitkomsten van het onderzoek naar de positie van ouders met kinderen die op school behoefte hebben aan extra ondersteuning. In het onderzoeksrapport `In Gesprek' komen ouders en leraren aan het woord en zijn het ouder- en het lerarenperspectief tegen elkaar afgezet. Het rapport sluit af met aanbevelingen aan scholen, ouders en overheid. Belangrijkste conclusie volgens de stichting is dat misverstanden tussen ouders en leraren effectieve samenwerking in de weg staan.

Volgens Van Bijsterveldt bevestigt het onderzoek van Stichting De Ombudsman het belang van goed partnerschap tussen ouders en school. "Zeker als het gaat om leerlingen die op school extra ondersteuning nodig hebben, is het belangrijk dat ouders en school vanaf het allereerste begin goed met elkaar in gesprek zijn én blijven. Daarbij moet centraal staan wat een kind wel kan. Dat is ook het uitgangspunt van het wetsvoorstel Passend Onderwijs. Gelukkig werken heel veel scholen goed samen met ouders. Toch laat dit onderzoek ook zien dat er nog veel werk aan de winkel is."

 

Via Nieuwsbank.nl

 

© Nationale Onderwijsgids / Richard Heeres