Normal_justitia1

GRONINGEN - Nadat haar kind werd gepest op het Harm Jan Zondag Junior College, heeft de moeder van het kind een kort geding aangespannen tegen deze school in Groningen. Vrijdag ving ze bot bij de voorzieningenrechter van Rechtbank Groningen. Dat meldt de website van Dagblad van het Noorden.

De moeder stelde twee eisen aan de school. Ten eerste wilde ze dat de 13-jarige pester van school gestuurd zou worden. De rechtbank oordeelde echter dat alleen het bevoegd gezag van de school dat besluit kan nemen. Ten tweede wilde ze dat de school er alles aan zou doen om te voorkomen dat beide kinderen elkaar tegenkomen. Ook die eis wees de rechtbank van de hand, want de school zou adequaat hebben opgetreden. Complicerende factor in deze zaak was het feit dat pester en gepeste allebei het syndroom van Asperger hebben.

Het Harm Jan Zondag Junior College, een locatie van het Zernike College, is met ingang van schooljaar 2007/2008 een proef gestart met expliciete aandacht voor 'HAVOplus-leerlingen': kinderen met psychiatrische problematiek met een internaliserend karakter én een gemiddeld of hoger vermogen tot leren.

 

© Nationale Onderwijsgids / Richard Heeres