Logo politie

UTRECHT (Novum) - De politie onderzoekt twee meldingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag met twee leerlingen van een school voor speciaal onderwijs in Utrecht. Dat meldt een politiewoordvoerder. Of een stagiair van de school is geschorst, zoals RTV Utrecht meldt, weet de woordvoerder niet.

De eerste melding kwam een paar weken geleden binnen. Het onderzoek daarnaar is in volle gang, zegt de zegsvrouw. Het betreffende kind moet nog worden gehoord. Dat gaat in de komende weken gebeuren. "Ook zijn we nog niet in het stadium beland van het aanwijzen van een verdachte", vertelt de woordvoerder.

Een tweede melding volgde donderdagochtend, nadat ouders van leerlingen woensdag een brief van de school ontvingen. De school Het Keerpunt, die donderdagmiddag niet meer bereikbaar was, houdt volgens de politiewoordvoerder donderdagavond een informatieavond voor de ouders.

RTV Utrecht meldt dat de stagiair drie leerlingen zou hebben betast. De zegsvrouw zegt echter dat bij de politie vooralsnog twee meldingen zijn binnengekomen.