Normal_pluryn

OOSTERBEEK - De eerste fase van de nieuwbouw van orthopedagogisch behandelcentrum Jan Pieter Heije is afgelopen woensdag in gebruik genomen, zo meldt de website van Pluryn, de overkoepelende zorginstelling die mensen met een handicap en jongeren met gedragsproblemen ondersteunt.

Op het terrein van Jan Pieter Heije wonen nu 96 kinderen en jongeren van 5 tot 20 jaar oud met een licht verstandelijke handicap en gedragsproblemen. In mei zijn de eerste jongeren naar de gloednieuwe woongebouwen Uranus, Neptunus en Mercurius verhuisd. In elk gebouw is ruimte voor twee leefgroepen van acht kinderen. Op den duur worden alle woningen op het complex in Oosterbeek vervangen.

Ook cluster 4-school De Radar gaat bouwen op het terrein van Jan Pieter Heije. In februari verleende de gemeente Renkum goedkeuring om op het terrein van Jan Pieter Heije een nieuwe school voor speciaal onderwijs en een deel van de onderbouw van voortgezet speciaal onderwijs. Jongeren van Jan Pieter Heije kunnen daardoor straks allemaal op het eigen terrein naar school.

© Nationale Onderwijsgids / Arend Jan Wonink

Foto: Pluryn