Middelbare school van omgekomen Kyra houdt condoleance en lichtjestocht

Op de school van de 14-jarige Kyra uit Epe, die afgelopen weekend verongelukte bij een verkeersongeval in haar woonplaats, is vrijdagavond een condoleance gevolgd door een lichtjestocht. Dat meldt Omroep Gelderland.

Op de middelbare school wordt de condoleance gehouden in samenwerking met de Regionale Scholengemeenschap Noord Oost Veluwe, hockeyclub MHC Epe en voetbalvereniging SV Epe. Mensen kunnen tussen 17.00 en 19.00 uur een condoleanceregister tekenen.

Aangereden 

Kyra kwam in de nacht van zaterdag op zondag om het leven bij een oversteekplaats aan de Heerderweg. Ze was onderweg naar huis en werd met haar fiets geraakt door een personenauto. De bestuurder is doorgereden. Wel werd er een 23-jarige man uit Epe aangehouden op verdenking van betrokkenheid. Hij werd echter snel vrijgelaten, omdat er meer informatie nodig is om hem als verdachte te aanschouwen.

Stiltelokaal 

Aan de Heerderweg ontstond maandag een herdenkingsplek en op de school van Kyra werd een stiltelokaal ingericht. Docenten en medeleerlingen kunnen daar aan Kyra denken en hun gedachten met elkaar delen.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk