Basisschool- en vmbo-leerlingen bezoeken de Week van de Techniek

Ruim 1.400 vmbo-leerlingen en 400 basisschoolleerlingen doen in de week van 2 tot en met 6 oktober mee met de Week van de Techniek. In de Week van de Techniek gaan leerlingen in workshops aan de slag met techniek om zelf te ervaren hoe leuk techniek is. De basisschool leerlingen zijn uitgenodigd op de maandag. De dinsdag tot en met vrijdag ontvangt T is for Tech de VMBO-leerlingen. Dat meldt T is for Tech.

De onderbouw vmbo leerlingen maken kennis met de brede mogelijkheden van het technische werkveld. In workshops gaan leerlingen zelf aan de slag met techniek. Onderwerpen zijn onder andere: robotica, logistiek, metaalbewerking, installatietechniek, bouw, autotechniek, zorgtechniek, media en vomgeving, fotografie, podiumbouw en mixed reality. Zelf doen en ervaren staat centraal.

Vrije inloop 

Deze week kunnen ze ontdekken of techniek bij hen past. Het bezoek van de VMBO-leerlingen op de dinsdag tot en met vrijdag wordt afgesloten met een techniekquiz en de winnaar gaat met een prijs naar huis. Leerlingen kunnen maandag tijdens de vrije inloop in de middag (14.30-16.00 uur) samen met hun ouders komen om samen de techniek te ervaren. 

Week van de Techniek 

De Week van de Techniek wordt georganiseerd door T is for Tech in samenwerking met bedrijven en opleidingen uit de omgeving Amersfoort. Gastlocatie is de Wereld van Techniek, waar de hal van Bouwmensen de hele week beschikbaar is. Techniek is namelijk overal en in onze maatschappij niet weg te denken. T is for Tech maakt jongeren in de omgeving Amersfoort enthousiast  voor techniek en technologie. De volgende bedrijven helpen mee en verzorgen een workshop in de Week van de Techniek: Lomans, Unica, Goflex, Bouwmensen, IW Midden, Schildersvakopleiding, Pon, Elma, Iteq, Van Halteren, Havi Logistics, Makecenter, Sectorinstituut Transport en Logistiek, E&P Opleiding en Advies, Voestalpine, Style CNC, Toyota van Gent, Technova, ROC MN, Hoornbeeck College, MBO Amersfoort. 

Door: Nationale Onderwijsgids