Noor van den Biggelaar beste voorlezer uit Gelderland tijdens Read2Me!

Op 25 maart organiseerde Rijnbrink voor de 11e keer de provinciale finale van Read2Me!. Zes leerlingen uit de brugklas van het voortgezet onderwijs lazen voor uit hun favoriete boek. Ongeveer 50 supporters waren aanwezig om de finalisten aan te moedigen. Een vakkundige jury bestaande Jacqueline Terwijn, juryvoorzitter – Specialist Educatie, Coördinator Voorleesexpress Bibliotheek West Achterhoek, Jeugdcollectioneur Gelderland - Erwin Karst – Ontwikkeladviseur, Rijnbrink en Noah de Compos Neto – TikTok, Bookinfluencer hadden de taak om de beste voorlezer te kiezen. De wedstrijd vond plaats in het auditorium van CODA te Apeldoorn. Dat meldt Rijnbrink. 

 

De voorleeskampioen die de provinciale finale van Read2Me! gewonnen heeft is;
Noor van den Biggelaar, Cambium college locatie Buys Ballot in Zaltbommel. 

Brugklas Voorleeskampioen 2023 

De winnaar van deze finale neemt het op 3 juni op tegen de andere Provinciale Voorleeskampioenen tijdens de landelijke finale in de Meern in de strijd om de titel Brugklas Voorleeskampioen 2023.

Bibliotheek op school 

Read2Me! wordt mogelijk gemaakt vanuit het leesbevorderingsprogramma de Bibliotheek op school (Stichting Lezen/Koninklijke Bibliotheek). De Bibliotheek op school is ontwikkeld door Stichting Lezen in samenwerking met de Koninklijke Bibliotheek. De bibliotheeksector voert het programma uit. Het wordt onder de noemer Kunst van Lezen gefinancierd door het ministerie van OCW.

Door: Nationale Onderwijsgids