Subsidie voor scholen voor kort MDT-project

Er is voor scholen subsidie beschikbaar om hun leerlingen deel te laten nemen aan een kort traject maatschappelijke diensttijd (MDT). Leerlingen zetten zich tijdens dit traject in voor een maatschappelijk thema. Zo organiseren ze bijvoorbeeld activiteiten voor eenzame ouderen, zetten ze een sportproject op voor kwetsbare jongeren of bedenken ze creatieve oplossingen voor de problemen in hun wijk. De leerlingen kunnen op die manier praktijkervaring opdoen en verder ontdekken wat ze leuk vinden en waar ze goed in zijn. Ook doen ze nog iets voor de samenleving op deze manier en maken ze kennis met nieuwe werelden en mensen met verschillende achtergronden. Dat meldt de VO Raad. 

Deze subsidieronde biedt scholen en leerlingen de kans kennis te maken met MDT en de meerwaarde ervan. Leerlingen kunnen tijdens het traject tussen de 30 en 50 uur eraan besteden, over een periode van maximaal 12 weken. 

Subsidie aanvragen 

De subsidie kan doorlopend worden aangevraagd tot 20 april 2023 via deze site. Per schoollocatie is er maximaal 50.000 euro beschikbaar. 

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk