Tijdens Career Days Zwolle ontdekten ruim 400 leerlingen technologie

Op donderdag 16 en vrijdag 17 juni organiseerde Jet-Net & TechNet, in samenwerking met Perron038, de Career Days in Zwolle. Tijdens dit evenement ontdekken leerlingen uit havo 4/5 en vwo 5/6 de grote variatie aan technische beroepen en bedrijven. “Deze leerlingen zijn bezig met hun studiekeuze en denken na over toekomstige beroepsmogelijkheden,” vertelt Ivo Solinger, regiocoördinator Jet-Net & TechNet. “Door ze de technologie en de daarbij behorende beroepen te laten beleven, willen we de nieuwe generatie enthousiast maken voor een loopbaan rondom technologie.”

Dit jaar werden de Career Days voor het eerst georganiseerd in samenwerking met Perron038. In dit open innovatiecentrum in Zwolle werken technici van partnerbedrijven en mbo en hbo studenten nauw samen om technologische innovatie mogelijk te maken. Om deelnemende leerlingen van de Career Days hier al een goed beeld van te geven, was dit een zeer passende en inspirerende locatie voor dit evenement.

Workshops van een half uur 

Tijdens de Career Days gingen leerlingen in groepjes langs bij workshop van technische bedrijven onder begeleiding van een student van Hogeschool Windesheim. Hier ervaarden ze de context van het werken in de techniek en technologie tijdens meerdere workshops van een half uur. De deelnemende bedrijven en organisaties waren: Agentschap Telecom, AWL, Broshuis, Hollander Techniek, Ministerie van Defensie, Provincie Drenthe, Robertpack, Royal HaskoningDHV, Tembo, Tricas, VMI, Windesheim en Zuidberg.

Door: Nationale Onderwijsgids