18-jarige dader handelde alleen in Texas, ouders kinderen wachten nog op nieuws

Een 18-jarige scholier, Salvador Ramos, heeft zeker negentien kinderen en twee volwassenen doodgeschoten op een basisschool in Uvalde, Texas. Zelf woonde hij ook in deze plaats. Ramos is gedood door de politie. Dat meldt de NOS. 

Op de Robb Elementary School, waar Ramos het vuur opende, zitten zo’n zeshonderd leerlingen. Volgens de lokale autoriteiten zou hij alleen gehandeld hebben. Voordat de jongen naar de basisschool ging schoot hij zijn oma neer, zij ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis.

Semiautomatische wapens 

Waarom hij de aanslag zou hebben gepleegd is (nog) niet duidelijk. Drie dagen voor de schietpartij zou Ramos een foto op zijn Instagram hebben geplaatst van twee semiautomatische wapens. Op zijn profiel op TikTok stond: ‘Kinderen, wees bang’, schrijft CNN.

Wachten op nieuwe informatie 

Ondertussen zitten nog veel ouders en andere familieleden van leerlingen in spanning. Ze wachten bij de school of bij het ziekenhuis op nieuwe informatie over hun geliefden. 

Dodelijkste schietpartij sinds 2012 

De schietpartij in Uvalde is de dodelijkste in de Verenigde Staten sinds 2012. Toen werden er twintig leerlingen en zes medewerkers van de basisschool Sandy Hook doodgeschoten. 

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk