Minister Wiersma: Coronaleerling door laten stromen zonder diploma niet nodig

Minister Wiersma vindt dat er al genoeg maatregelen zijn genomen om examenleerlingen in coronatijd te ondersteunen. De minister reageert daarmee op het voorstel van de VO-Raad om leerlingen ook zonder diploma naar het hoger onderwijs te laten gaan. Dat meldt het Algemeen Dagblad. 

Wiersma snapt de zorgen van de leerlingen heel goed, maar daarom heeft hij al diverse maatregelen genomen om de leerlingen te ondersteunen. Zo telt dit schooljaar weer één vak niet mee voor het diploma, zijn er twee herkansingen mogelijk en is er een extra tijdvak zodat leerlingen hun examens kunnen spreiden. “Ook hebben we veel geld uitgetrokken voor het Nationaal Programma Onderwijs, zodat scholen leerlingen zo goed mogelijk kunnen helpen.”

Vervolgopleiding 

Koepelorganisatie Universiteiten van Nederland en de Vereniging Hogescholen vinden beiden het plan van de VO-raad geen goed idee. Ze snappen de zorgen van de VO-raad, maar het is juist belangrijk dat scholieren hun schooltijd goed afsluiten en dat ze vervolgens met een schone lei kunnen beginnen aan hun vervolgopleiding. 

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk