Red Team verbaasd over gebrek aan maatregelen in onderwijs

Gisteren kondigde het kabinet nieuwe, strengere maatregelen aan om het oprukkende coronavirus af te remmen, maar de scholen blijven voorlopig gewoon open. Dit leidt tot verbazing bij het Red Team, een groep wetenschappers die de stappen van de overheid met een kritische blik bekijkt. Het Red Team pleit al langer voor strengere maatregelen. Dit meldt Haarlems Dagblad.

Ginny Mooy van het Red Team is verbaasd over het gebrek aan maatregelen in het onderwijs en pleit ervoor om de scholen weer tijdelijk te sluiten. “Op scholen vindt cluster na cluster met besmettingen plaats”, zegt ze. “En dat terwijl het bron- en contactonderzoek alweer stil ligt. Dat betekent dat het virus los is. Het zicht op het virus is volledig kwijt.” De scholen sluiten zou erger kunnen voorkomen, aldus Mooy. “Men doet net of verspreiding onder leerlingen niet erg is, maar zo komt het virus toch bij ouderen terecht.”

De PO-raad is juist wel blij dat de scholen voorlopig open blijven. “We zijn blij dat er continuïteit is voor de scholen”, zegt woordvoerder Ad Veen. Het kabinet ziet in dat het aantal besmettingen mogelijk zal oplopen door de scholen open te houden, maar vindt dat de negatieve gevolgen van een sluiting zwaarder wegen.

Door: Nationale Onderwijsgids