VVD vraagt naar chaos bij het Haga Lyceum

Heerema (VVD) hekelt de situatie bij het Haga Lyceum in Amsterdam. Hij vraagt minister Van Engelshoven (Onderwijs) om de bekostiging van de school stop te zetten. Dit meldt de Tweede Kamer.

Bij een interne machtsstrijd hebben de drie bestuurders van het Haga Lyceum elkaar ontslagen, meldt de Volkskrant. "Deze saga van het Haga kent geen einde", zegt Heerema. Hij verwijst onder andere naar een aangifte van de onderwijsinspectie wegens het afluisteren van vertrouwelijke gesprekken op de school. Het Haga hoort niet in het Nederlandse onderwijssysteem, benadrukt Heerema. Kan de minister de bekostiging van de school stopzetten?
 
De situatie bij het Haga is buitengewoon zorgelijk, vooral voor de leerlingen en ouders, zegt Van Engelshoven. Het is volgens haar de bedoeling dat de school een degelijk bestuur krijgt, niet dat die wordt gesloten. De bekostiging van het Haga stopzetten kan op dit moment niet. Daarvoor moet de inspectie eerst een nog lopend onderzoek afronden. De regering werkt aan een wetsvoorstel om sneller in te kunnen grijpen bij wanbestuur.