'Klachtenvrij kind thuishouden van crèche of school niet nodig'

Het nieuwe coronavirus roept vragen op bij ouders, kinderopvang, scholen en andere organisaties. De GGD ontvangt dagelijks diverse vragen en geeft advies. Dit meldt de GGD.

In Nederland is er nog geen enkele besmetting met het coronavirus. Het is daarom niet nodig om maatregelen te nemen op scholen, kinderdagverblijven, etc. Het is ook geen reden om kinderen niet naar school en kinderopvang te laten gaan.
 

Thuishouden niet nodig

Het is heel begrijpelijk dat mensen ongerust zijn en vragen hebben. Zo zijn er ouders die twijfelen of ze hun kind wel naar school of de kinderopvang moeten brengen. Of scholen die niet goed weten of een kind dat in China is geweest (of een ander gebied waar coronavirus is vastgesteld) gewoon naar school moet komen of juist misschien beter thuis kan blijven. Volgens de landelijke richtlijn van het RIVM is thuishouden of weren niet nodig als kinderen geen klachten hebben.
 
Alle GGD’en volgen de situatie rondom het coronavirus op de voet; dit doen wij samen met het RIVM en de hulpverleners in de regio. Ook informeren we de huisartsen in onze regio regelmatig. 
 
Door: Nationale Onderwijsgids