Normal_rss_entry-184437

De animo onder jongeren voor bestuurswerk bij jongerenorganisaties daalt. Ze vinden het werk lastig te combineren met studie of andere verplichtingen, hebben moeite om financieel rond te komen en weten veelal ook niet hoe of wat je aan bestuurswerk zou kunnen doen. Dat zegt de Nationale Jeugdraad, op basis van een eigen onderzoek, dat woensdag wordt gepresenteerd.

"Het is zorgelijk, niet alleen voor de representativiteit van de jongerenorganisaties, maar ook voor de kansen die bestuurswerk biedt aan jongeren om zich te ontwikkelen en hun netwerk uit te breiden." Daardoor dreigt kansongelijkheid voor de jongeren in Nederland en komen de mogelijkheden voor eventuele leiders van de toekomst op het spel te staan, zo wordt geconcludeerd.

Financiële ondersteuning, betere voorlichting en een goede afstemming tussen onderwijsinstellingen en jongeren die bestuurswerk willen doen, zouden de toegankelijkheid van jongerenbestuurswerk kunnen vergroten, denkt de raad. De organisatie komt woensdag ook met een manifest om de situatie te verbeteren.

Door: ANP