Normal_kok_koken_horeca_mbo_kip_vlees_snijden

Nederland is 38 jonge vakkampioenen rijker. 310 mbo studenten lieten hun beste vakwerk zien tijdens Skills The Finals, de nationale kampioenschappen van Skills Heroes, die van 20 tot en met 22 maart in RAI Amsterdam plaatsvonden. Sven Asijee (directeur OTIB), minister Van Engelshoven en de Amsterdamse wethouder Kukenheim reikten afgelopen vrijdag samen de prijzen uit aan de jonge vakhelden. Dit meldt OTIB.

Het NK voor beroepen, ook wel Skills The Finals genoemd, vond afgelopen week plaats in de RAI in Amsterdam en is het grootste beroepenevent van Nederland. In totaal deden er in de verschillenden voorrondes duizend studenten uit heel Nederland aan mee. Skills The Finals is een belangrijke kweekvijver voor de arbeidsmarkt. Afgelopen vrijdag werden de prijzen uitgereikt. De categorie techniek was met 7 verschillende beroepen goed vertegenwoordigd. Asijee: “Het is fantastisch te zien dat deze jonge vakmensen met zoveel passie werken in het vak en aan hun loopbaan! Zij zijn de gouden belofte voor de toekomst.”
 

Skills Talents en Skills The Finals 

Het nationaal kampioenschap werd georganiseerd om de passie voor vakmanschap te stimuleren, het beroepsonderwijs te promoten én jongeren een bijzondere leerervaring te geven. Deze veertiende editie is georganiseerd samen met de nationale kampioenschappen voor mbo Skills Heroes tijdens het driedaagse event Skills The Finals. De mbo'ers hadden op vrijdag 22 maart de prijsuitreiking. De organisatie van deze nationale kampioenschappen was in handen van WorldSkills Netherlands en werd ondersteund door van de ministeries van OCW en EZ, Fonds 21, Amsterdam, OTIB en vele partners uit het onderwijs en bedrijfsleven.
 
Benieuwd naar alle uitslagen? Kijk op www.skillsthefinals.nl.
 
Door: Nationale Onderwijsgids