Normal_blue-boxing-gloves-1434861_960_720

In het nieuwe tv-programma DREAMschool gaan inspirerende Nederlanders, ondersteund door docenten, proberen schoolverlaters weer aan het leren te krijgen. Oud-bokskampioene Lucia Rijker wordt het gezicht van DREAMschool. Zij heeft de rol van ‘hoofdcoach’. De overige namen worden binnenkort bekend. De NTR zal het programma vanaf begin 2017 op NPO 3 uitzenden. Dat meldt NTR.

De jongeren krijgen in drie weken allerlei vakken, onderwerpen en workshops voorgeschoteld. Het aanbod bestaat uit zowel reguliere vakken als vakken die nooit op een middelbare school worden gegeven als Fotografie en Mode. Ze worden gegeven door een bekende Nederlander die geldt als een expert op dat gebied. Jongeren moeten in deze setting weer inspiratie vinden, op zoek gaan naar hun passie en afrekenen met hun soms roerige verleden.

In Engeland, waar het idee vandaan komt, is Jamie Oliver de initiator en het gezicht van DREAMschool. Na het succes in Engeland is er een succesvol seizoen gemaakt in de Verenigde Staten met onder andere 50cent, David Arquette en Oliver Stone. 

Met haar eerste grote tv-klus komt voor Rijker een droom uit. "Ik wilde vroeger heel graag een soort eigen Oprah Winfrey Show presenteren over persoonlijke transformatie. Maar met jongeren werken is nog veel leuker. In het programma overzie ik het hele proces, praat ik met de docenten en ga ik bemiddelen als de scholieren vastlopen. Ik hoop enorm dat het aanslaat!''

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids