Normal_leerling_middelbare_school_vinger

Delftse leerlingen, leraren en ouders krijgen vanaf volgend jaar laagdrempelig informatie en advies over gezondheid, opvoeden en opgroeien. De middelbare scholen krijgen hiervoor inlooppunten. De Jeugdgezondheidszorg Zuid-Holland-West  (JGZ ZHW) en het Jongeren Informatie Punt (JIP) gaan daarvoor intensief samenwerken binnen de middelbare scholen. Dat meldt gemeente Delft.

Vanuit gezamenlijke inlooppunten binnen de scholen zullen de organisaties vanaf 2016 informatie en adviezen geven op het gebied van gezondheid en welzijn. Het doel: eventuele problemen vroegtijdig signaleren, voorkomen of verhelpen. Onder regie van de JGZ ZHW wordt binnen de scholen de komende jaren een nieuwe werkwijze ontwikkeld. Dit doen ze samen met partners zoals JIP, Delft voor Elkaar, Stichting Sistah, Brijder en GGD.

Met de versteviging van de jeugdpreventie binnen het voortgezet onderwijs wordt een belangrijke stap gezet in de realisering van de Sociale Visie Delft. Die staat voor vraaggericht werken en gezamenlijke uitvoering van preventie-activiteiten. Het voortgezet onderwijs is hierbij een belangrijke schakel.

© Nationale Onderwijsgids