Normal_jongeren_probleemjongeren

MAASTRICHT - Gisteren heeft gedeputeerde Peter van Dijk (Jeugdzorg) van de provincie Limburg het eerste rapport met trends en ontwikkelingen in de Limburgse jeugdzorg gepubliceerd. Het rapport werd aangeboden tijdens een kennismakingsbijeenkomst waar Van Dijk en alle 33 Limburgse wethouders en beleidsambtenaren jeugdzorg aanwezig waren.

De Limburgse Jeugdmonitor komt voort uit de ambitie van de provincie Limburg om samen met Limburgse gemeenten meer informatie over de Limburgse jeugd te verzamelen om goed beleid te kunnen ontwikkelen.

In de Limburgse Jeugdmonitor gaat de aandacht uit naar vraag en aanbod in de jeugdzorg. Nu de transitie van jeugdzorg is ingezet, is het vooral van belang om te weten hoeveel kinderen en jongeren gebruikmaken van de diverse vormen van jeugdzorg. In de monitor zijn hierover veel gegevens verzameld.

Alle relevante beleidsinformatie is ook digitaal beschikbaar op Limburg.nl/kerngegevens. De provinciale jeugdzorg wordt met ingang van 2015 overgedragen aan de gemeenten.

Via Nieuwsbank.nl

 

© Nationale Onderwijsgids / Richard Heeres